за нас

Основана во октомври 2002 година, Шангај Кина Литиум Industrial Co. Истиот е формиран од голем број домашни експерти кои веќе долго време се вклучени во индустриите на литиум, рувиум и цециум. Во 2009 година Кина Литиум индустриал спроведе зголемување на капиталот и проширување. Сега, Кина Литиум индустрија има вкупна област од повеќе од 70 хектари со вкупна инвестиција од 30 милиони јуни и регистриран главен град од 30 милиони. Јан. Истиот беше признаен како висока технологија во Шангај во 2011 година, во 2012 година, го освои Националниот фонд за иновативни технологии за наука и технологија. Претпријатието има годишен излез од 6.000 тони фабрика литиум дихидроген фосфати; Со годишен излез од 1.000 тони ниво на батеријата и градежни материјали, 99. 99%. 999 отсто од високо чистота литиум карбонат; годишен излез од 500 тони литиум хидроксид од батеријата; Ниво на литиум перхлорат, работилница литиум борофлуорид; Со годишен излез од 300 тони работилница од високо чистот литиум флорид; исто така изгради работилница од повеќе видови, Литиум ацетат, лавиросен литиум хидроксид, литиум сулфат, литиум фосфат, Анхидром јодин Литиум, литиум нитрат, литиум хлорид, литиум бромид, Литиум терут-буоксид, литиум метооксид, литиум хромат, секакви сол на цециум, Рубидиум сол на десетици производи како што е производство на поранешен почеток, добро-технологија, Продукцијата е попозната овластување на претпријатието. Компанијата го поддржува научното истражување и развој како основа, Позитивниот електрод на литиумски батерии и електролитски материјали како грб за да се потпира на повеќе видови на пазари, Клиентот и економски корист како центар, И заедничкиот развој на претпријатијата на горниот и низокот за кинесот литиум сол и индустријата поврзана со развој на развојот на својот должен придонес.

Гледај Повеќе

Вести

Што е Рубидиум Хлорид?

Рубидиум хлорид е алкалијад метал со хемиска формула на RbCl. Тоа е бел кристална прав, резлив во вода и малку резлив во алкохол.


Литиум во Кинајна Меѓународна технологија за батерија.

Во 2016 година, Кина Меѓународната технологија на батеријата се одржа во Шенџен и Шангај Литиум како... Детали>>


Користењето на сесиуми

Сесиум Флоридот е добра основа во органска хемија, главно бидејќи неговиот флорид јон не е многу нуклеофилик.


Што е Литиум тетраfluoroborate?

Литиум тетраfluoroborate има молекуларна формула на ЛиБФ4 и молекуларна тежина од 93.74. Претежно се користи како електролитен литиум сол за литиумски батерии за електролите.


Што е литиум карбонат (Цераматски степен)

Литиумот Карбонат (Цераматска градина) е неоргански соединка, без боја моноклинички кристал или бел прав, Густина 2,11g/cm3, точка на топење 723 °C, решена во дивата киселина, малку резлив во вода, и повеќе резлив во ладната вода отколку топла вода.


Воведување на процесот на систем за чистење на карбонат на квалитет литиумот карбонат (Ceramatic Class)

Со брзиниот развој на керамичката индустрија, побарувачката за квалитетот Литиум Карбонат (Цераматска градина) продолжува да се зголеми, опсегот на апликацијата продолжува да се проширува, а барањата на чистота на литиумот карбонат стануваат повисоки и повисоки.


Која е главната цел на Рубидиум Карбонатот

Рубидиум Карбонат често се користи како сиров материјал за реагенти и хемиската индустрија и стаклена индустрија.


Главната апликација на литиум тетрабората

Литиум тетраборат се појавува како бели кристали. Тоа е 930 °C. Малку резлив во вода, неуспелив во етанол и други органски резвенти. Обично пентајдрат.


Гледај Повеќе